top of page

Hva skjer med Omigjen i 2024?

Oppdatert: 29. apr.

Omigjen åpnet i november 2022 som et to-årig prosjekt. Veien etter prosjektperioden skal nå besluttes, og det skjer i Asker kommunes formannskapsmøte tirsdag 27. februar. 

Det er gjennomført en ekstern evaluering av Omigjen sitt første driftsår, og gitt anbefalinger for veien videre. Det har vært krevende å finne private aktører som vil etablere seg på senteret, og det er fortsatt lav økonomisk lønnsomhet innen brukthandel. Samtidig er ett driftsår en kort periode å konkludere på lønnsomheten i driften. På bakgrunn av rapporten anbefaler administrasjonen i Asker kommune å utvide pilotperioden ut år 2026 og å gå over til en driftsmodell der kommunen drifter og utvikler ombrukssenteret.

 

Det legges samtidig vekt på at Omigjen skal jobbe målrettet for å sikre en bærekraftig økonomisk drift slik at det blir attraktivt for private aktører å etablere seg på Omigjen, eller ta over driften av Omigjen på sikt.Oppdatering:

Omigjen skal fortsette driften, men kommer dessverre til å flytte ut fra Slemmestad handelspark til Asker sentrum, nærmere bestemt i H&Ms lokaler på Trekanten senter. Vi er glade for at Omigjen har kommet godt i gang her på Slemmestad handelspark, og ønsker dem lykke til på ferden videre. Heldigvis er ikke dette snakk om før en gang neste år, så vi har dem her litt lenger.Comments


bottom of page